Ook Scout worden?

Wil jij ook lid worden van Scouting Munstergeleen en je laten uitdagen? Dat kan!

Wij hebben 7 speltakken voor alle leeftijdsgroepen van 5 tot en met 23 jaar. Als je lid wilt worden kun je eerst (vrijblijvend) 3 keer komen kijken en meedoen met de activiteiten. Indien je het leuk vind vragen we je een inschrijfformulier in te vullen en mag je voortaan elke week komen meedraaien! Na een paar maanden lidmaatschap wordt je "geïnstalleerd".

Contributie:

Contributie bij Scouting Munstergeleen bedraagt op dit moment €8,- per maand. Vanaf het derde gezind uit een gezin geldt een korting van €4,- per kind per maand. Na het invullen van het inschrijfformulier gaat u als ouder contributie betalen. Normaal gesproken innen we deze contributie automatisch in 3 termijnen. Hiervoor geeft u toestemming middels het inschrijfformulier. Ieder kind wordt bovendien automatisch bij Scouting Nederland geregistreerd waardoor je korting krijgt bij de Scoutshop.

Extra activiteiten:

Ieder jaar zijn er verschillende extra activiteiten of bijzondere bijeenkomsten zoals weekenden en het zomerkamp die niet bij de contributie zijn inbegrepen. We zullen deze extra kosten tot een minimum beperken en u van te voren op de hoogte stellen.

Speltakken:

Over het algemeen draait elke speltak wekelijks twee uur programma. Kijk hieronder voor een overzicht op welke dagen de speltakken bijeenkomen:

Speltak Leeftijdsgroep Bijeenkomst
Bevers 4.5 - 7 jaar Vrijdagavond 18:30
Tijger Welpen 7 - 9 jaar Zaterdagochtend 10:00
Cheetah Welpen 7 - 11 jaar Woensdagavond 18:30
Leeuwen Welpen 9 - 11 jaar Zaterdagochtend 10:00
Scouts 11 - 15 jaar Zaterdagmiddag 13:30
Explorers 15 - 18 jaar Vrijdagavond 20:00
Roverscouts 18 - 23 jaar Vrijdagavond 21:00

Scoutfit

Net als bij een sportclub hebben Scouts ook speciale kleding: de Scoutfit; kleding die tegen een stootje kan! Het vertelt vaak een heel verhaal: bij welke groep je zit en bij welke speltak, uit welk land je komt (vooral leuk bij internationale kampen!) enzovoort. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.En de tijd van korte broeken en kousen met kwasten zijn al lang voorbij...

Waar bestaat de Scoutfit uit?

De Scoutfit bestaat uit een blouse, een blauwe broek en de groepsdas, met dasring. Elke speltak heeft een eigen kleur blouse. Bevers dragen een rode blouse, Welpen een groene blouse, die van Scouts is beige en de Explorers dragen een brique (soort oranje) blouse. De Roverscouts dragen de kleur blouse van de speltak waarvan zij leiding zijn of een zwart t-shirt of vest met het Roverscoutlogo.

Wat moet waar?

Op het linkerborstzakje van je blouse hoort het witte installatieteken van Scouting Nederland. Op het installatieteken staat een Franse lelie, een lelie, omrand door een touw met platte knoop. Het touw symboliseert dat Scouting Nederland één vereniging is voor jongens (Franse lelie) en meisjes (de lelie). Op zich is het wel uniek dat we één vereniging zijn. In veel landen is Scouting nog gescheiden in twee of meerdere verenigingen. Op het rechterborstzakje komt het speltakteken. Elke speltak heeft z'n eigen teken.

De rechtermouw laat zien wie je bent. Op je mouw komen de volgende tekens (van boven naar beneden): Het naambandje (of naambandjes) van onze groep, met de tekst: "Scoutinggroep Munstergeleen". Vervolgens de Scoutinggroep Munstergeleen badge (deze krijg je bij de eerste installatie van de groep). Verder mag je hieronder de regiobadge dragen en eventueel de badge van Scouting Limburg.

Dan gaan we naar de linkermouw. Daarop komen badges en insignes. Badges krijg je vaak bij grote Scoutingevenementen (bijvoorbeeld een regiokamp, de HIT of een landelijk kamp). Insignes worden verdient, wanneer je bepaalde vaardigheden bezit.

Als je tijdens een Scoutingevenement naar het buitenland gaat, mag je boven het rechterborstzakje ook nog een Nederlands vlaggetje dragen. Boven het rechterborstzakje draagt de leiding ook een kwalificatieteken.

Wat moet waar?

Ons Zomerkamp

Een van de absolute hoogtepunten van een scoutingjaar is het Zomerkamp! In de eerste week van de zomervakantie trekken alle speltakken erop uit om de wereld buiten Munstergeleen te verkennen. Voor de jongste speltakken zal het een paar nachtjes vlak in de buurt logeren zijn terwijl de Explorers zelfs de landsgrenzen over trekken op zoek naar avontuur.

Komend zomerkamp:

Zie informatie die u gekregen heeft van de stafleden.

Tijdens het jubileum zomerkamp naar Bobbejaanland - 2014